Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, jeżeli szukasz inspiracji do potraw wielkanocnych, to trafiłeś we właściwe miejsce! Zapraszamy na drugi odcinek serii Gotuj z PEKA, gdzie odkrywamy sekrety kuchni wielkanocnej!
Szef Kuchni Andrzej Gołąbek z restauracji Republika Róż w Poznaniu przeniesie nas w świat smaków i tradycji, przygotowując trzy pyszne potrawy.
Ale to nie wszystko! Poznacie również, jak systemy PEKA mogą uczynić Waszą kuchnię sercem domu. PEKA sprawi, że gotowanie stanie się samą przyjemnością i symbolem dobrego spędzania czasu, dzięki funkcjonalności i dobrej organizacji! Przygotowanie posiłku staje się łatwiejsze i bardziej efektywne dzięki odpowiedniemu zaplanowaniu przestrzeni.
Systemy PEKA, które ułatwiają prace w tym odcinku: TANDEM, cargo DISPENSA, narożnik LEMANS, system PLENO MAXI, cargo podblatowe JUNIOR i PINELLO oraz półki EXTENDO.
W pierwszej części przygotujemy:
Najpierw pasztet wegetariański:
SKŁADNIKI NA PASZTET:Przygotowanie:
Druga propozycja - jajka faszerowane
SKŁADNIKI NA PASZTET:Przygotowanie:
Na koniec zrobimy coś na słodko - wielkanocną paschę.To bardzo prosta szybka potrawa na bazie sera twarogowego, bakali, orzechów.
Funkcjonalność i dobra organizacja podstawą sprawnego i szybkiego gotowania. W tym jednym zdaniu pozornie wszystko wydaje się proste i zrozumiałe – co jednak kryje się za tymi hasłami?
czytaj więcejLubisz gotować i chcesz dowiedzieć się jak zrobić, aby gotować z przyjemnością? Sama gotuję szybciej, dzięki temu, że systemy Peka idealnie ze mną współpracują.
czytaj więcejCo jest najważniejsze rano przed wyjściem do pracy lub szkoły? Szybkość, dobra organizacja i pewność, że wszystko jest na swoim miejscu, a Ty wiesz, gdzie to jest.
czytaj więcejPrzechowywanie dużych zapasów żywności, robienie listy zakupów tak, aby nie dublować produktów to zawsze spory problem. Jak sobie z nim poradzić?
czytaj więcejJak stworzyć nastrojowej atmosfery podczas randki w domu i jednoczesne zaserwować potrawy i wino, zwłaszcza jeśli chcesz perfekcyjnie wyglądać w sukience wieczorowej. Rozwiązaniem problemu jest wcześniejsze przygotowanie potraw, sztućców i akcesoriów, przechowywanie ich w szafkach Peka zapewni Ci komfortową sytuację – wyjęcie jedzenia i naczyń zajmie minimum czasu i nie zepsuje Twojego wyglądu.
czytaj więcejKochacie gotować? Jeśli tak, to ten film jest dla Was! Przygotuj się na podróż smaków do tajskiej kuchni, gdzie odkryjesz wraz z nową serią “Gotuj z PEKA” tajemnice przygotowania wyjątkowego dania – tajskiego makaronu!
czytaj więcej